Kausi 2006-2007

Vuomatinmaa mestarit 2007

Ukko-Kontiot turnausvoittoon Vuokatissa

Hiltunen valloitti "Naulan" itselleen!

Ukko-Kontiot- MuRi 5-3

Ukko-Kontiot pelasivat tiukan aloituskamppailun MuRia vastaan Vuokatinmaa-turnauksessa. UK otti niukan 5-3 voiton, pääarkkitehtina puuhasteli Veivi Vehviläinen (2+1). Aloitusottelu oli kaikkiaan nihkeä Kontioilta. Muista tehoista vastasivat Jade Jaatinen (0+2) ja Pasi Kontkanen (1+0), Mika Mustonen (syött. Antti Niemi) ja Jari Tunttunen viime sekunneilla tyhjiin.

Ukko-Kontiot - Bad Boys II (Sotkamo) 4 - 1

UK pelasi toisen ottelunsa jo tiukemman taktiikan mukaan rajuotteisia Bad Boyseja vastaan. Kovat otteet sopivat UK:lle ja muutamat ketjuvaihdokset tuntuivat auttavan UK:ta. Nopeasti 2-0 johdon Kontiot ottivat Eetu Kärjen (Itälä) ja Tumba Turusen maaleilla. Yv-tilastot kaunistuivat Marko Hiltusen (Turunen) runnoessa maalin edestä jo 3-1. Kauniin rintamahyökkäyksen päätteksi Eetu Kärki (Tunttunen, Turunen) teki loppunumerot 4- 1. 

Ukko-Kontiot - Nitro-Hurtat (Lieksa) 3 - 5

Rockyön kangistamina Kontiot ei päässeet aamuottelussa parhaaseensa ja Hurtat pyöritteli voiton. Alussa nähtiin veteraanikiekkoilun harvinaisuuksia, kun Tumba puhui itselleen pelirangaistuksen (5+20) tuomaria arvostellen. "Kuparisen" rikkoi Vuokatissa hurjaan menoon aina yltyvä Seppo Matikainen (J.Tunttunen). Kavennuksia nähtiin sitten vielä Mika Vehviläisen mailan lavasta (Jaatinen, Iivonen) sekä Eetu Kärjen tulisella rannelaukauksella (Itälä, Mustonen). Poissaolollaan loisti nilkkansa nyrjäyttänyt Pasi Kontkanen.

Finaali HC Kaarle (Kokkola) - Ukko-Kontiot 1 - 5

Loppuotteluun Kontkanen oli saanut nilkkansa kuntoon ja Tumbakin oli saanut peliluvan takaisin. Hurja aloitus 1. kentälliseltä Sormunen, Kärki, Mustonen, Itälä ja Niemi. Itälän runnoessa kiekon maalin 1-0. Kakkoskenttä heti seuraavassa vaihdossa 2-0, Tumban laukoessa "pökistä" (syött. Kärki).

Jäähyjä, jäähyjä: 10 min Tunttuselle, Vehviläinen pr sekä Kaarlen miehistölle samoin ulosajo. Erittäin kuuma ottelu, jonka tehoista vastasivat vielä ennen ulosajoaan Vehvi (Jaatinen) 3-1 sekä alivoimalla 4-1 Tunttunen (Turunen). Loppunumerot 5-1 Turunen (Tunttunen, Matikainen). 4 litran viskileka on ainakin vuoden Ukko-Kontioilla ja ensivuonna uutta kiinnitystä hakemaan. Turnauksen yllätys pakkipari Hirvonen/Piirainen selvisi kommenuksestaan kiitettävästi ja Vesanen maalilla oli unohtanut vaihtaa pölypussin, joten imutehot oli riittävän heikot.

Ukko-Kontiot Lappeenrannassa pronssiottelussa

UK:n +40 joukkue viiletti Starikoiden 30. turnauksessa ja samalla Fohan 30v. juhlaturnauksessa 6.-7.1 2007. Hyvin järjestetty ja kovatasoinen turnaus oheisohjelmineen oli jo 4. kerran myös kontiolahtelaisten ohjelmassa. 1. ottelu Ukko-Metsoille oli tappiollinen 6-1, kehitystä kuitenkin oli havaittavissa, koska edellisten vuosien ottelut oli päättyneet 9-1 ja 8-1. Maalilla Iku Vesanen napsi mallikkaasti entisten liigatähtien laukauksia. Tumba teki ainokaisen läpiajon päätteeksi Juha Vireniuksen selän taakse.

2. ottelu ex-divari miehiä vastaan Hyvinkäältä oli tärkeä sunnuntaiaamun herätysajan suhteen. Tasapelikään ei riittäisi pronssiotteluun ja myöhempään herätykseen. Voima-Kissat veivätkin ottelun 1. erän puhtaasti 3-0, mutta Kontiot aloittivat kirinsä. Tumba, Mika ja Itälä nostivat joukkueen jo maalinpäähän 3-4. Ottelun käännekohta nähtiin aivan 2:n viimeisen minuutin aikana Tumba tasoitti ylivoimalla ja Make Hiltunen laitettiin maskimieheksi ja 30 sek. ennen loppua Make survoikin riparin sisään ja 5-4 johtoon. Loppunuerot 6-4 Tumba teki vielä tyhjiin.

Pronssiotteluun valmistauduttaessa huolehdittiin riittävästä tankkauksesta ja Starikat varoittelivat Dise-pappojen vahvasta pelistä. Se osoittautuikin todeksi, 8-0 tappio Ukko-Kontioille ja 4. sija. Puolustajat joutivat ottelussa lujille, kun Velma nyrjäytti selkänsä niin Turpeinen, Hiltunen ja Räsänen uurastivat kolmestaan.

Susipappa turnaus 11.11.2006

Ukko-Kontiot uskollisimmat nallet matkasivat Kiteelle susipappa turnaukseen. Isäntien kanssa pelattiin tiukka 1- 2 tappio. Ainokaisen viimeisteli c:tä rinnassaan kantanut Veivi Vehviläinen.

Hätäreille kärsittiin suurilukuisin tappio 9-1, maali oli taas Vehviläisen käsialaa, maalissa debytoinut Pasi Parkkinen ei helpolla päässyt. Simpele yllätti Kontiot myös 7-3, Make Hiltunen rannasi pari pussia Sakke Tuunasen syötöistä. Sakke itse viimeisteli yhden Turpeisen Sepon tarjoillessa.

Ukko-Kontiot pelasi Tanhuvaarassa 28.-30.7. Woutien kesäturnauksessa 

Ukko-Kontioiden taso +35 joukkue irroitti hikeä kovatasoisessa kesäturnauksessa Tanhuvaaran Mondrepos areenalla. Rantasalmen Ketut olivat vastaantulijoita. Ukko-Kontiot karisti Ketut kannoiltaan 6-1 voitolla. Lauantaina ennakkosuosikki Vanhat Ketterät Imatralta oli uusinut kasvojaan ja joukkueen nuorekas ilme vei n. 10 v vanhemmilta Kontioilta parhaan terän ja selkäsauna 10-5 oli tosi asia. Uusi tuttavuus, Kokkolan Hermes, oli myös nuorekas aina katsomossa olleita nuorekkaita vaimoja myöten. Pronssiin tyytyneet Ukko-Kontiot antautui 6-1. Viimehetken pois jäännit verottivat Ukko-Kontioita hieman, mutta 8 miehellä pelatessa ainakin peliaikaa saivat kaikki runsaasti. 

Turnaukseen osallistui yhteensä yli 20 joukkuetta aina +55 sarjaan saakka.

VUOSIKOKOUS 17.5.2006

Vuosikokoukseen oli kerääntynyt kourallinen aktiivisia kontioita. Kokouksen tärkeimmät päätökset:

* pressana jatkaa Jarmo Hytti ja sihteerinä Pete Itälä. Kilpailutoimikunta Kari Mäkinen, Jouni Hakkarainen ja Timo Turunen 

* vuoden veteraani 2006 on Mika "Veivi" Vehviläinen, valinnan suoritti Hannu Sormunen

* yhteishenkeä pyritään lisäämään; 1. huvitoimikunnan avulla (pj. Esa Nevanen) 2. Uudenmuotoisilla pikkujouluilla ja muilla yhteistapahtumilla 3. Ukko-Kontioiden jäsenten halutaan keskittyvän oman joukkueen toimintaan lisäämällä harraste- ja tasoturnauksiin osallistumista. 4. pelipaidat kaikille 5. maalivahteja lisää (jotka hoitavat itsenäisesti vuoroille osallistumisen)

* kausimaksut syksy 130 € ja kevät 110 € + pikkujoulun avec maksu 10€

* tili: 516507-222664

Toimintasuunnitelman mukaiset turnaukset:
Savonlinna; heinäkuu/06 (taso)
Kontioturnaus; la 23.9. (harraste)
Kitee; kevät (harraste)
Lappeenranta; tammikuu/07 (taso)
Vuokatinmaa; huhtikuu/07 (harraste)

Susipapat punaisissa turnaus voittoon

II KOTIKARTANO-TURNAUS LA 23.9. Kontiohallissa

 

 

 

 

 

 

Tulokset:

Lohko A Lohko B

klo 10.00

UK -Kitee 0 - 5 klo 11.00 Simpele - Kerimäki 5 - 2
klo 12.00 Sotkamo - UK r2 - 1 klo 13.00 MuRi - Kerimäki 1 - 4
klo 14.00 Kitee - Sotkamo 6 - 4 klo 15.00 Simpele - MuRi 4 - 5
klo 16.00 a3. UK- B3.MuRi 4 - 3 klo 17.00 a2.Bad Boys- b2.Hätärit

 

klo 18.00 a1. Susipapat - b1.SiU 4 - 0

Susipapat veivät kiertopalkinnon vuodeksi Kiteelle. Kiitos joukkueille ja tuomareille veteraanikiekkohengen mukaisista otteluista.

Ukko-Kontiot voivat edelleen parantaa osallistumista turnaus järjestelyihin, kiitos erityisesti Kettusen Ekille urakoinnista toimitsija-aitiossa.